Corona Update 24 augustus 2020

Beste verenigingen,

Bijgaande treft u de laatste stand met betrekking tot het CORONA beleid in de door de ZFB gehuurde sporthallen.

Het onderstaande schrijven hebben wij van de Gemeente Breda ontvangen.

Voor alle duidelijkheid dit geldt dus ook voor de sporthallen buiten Breda.

Het bestuur heeft besloten om het integraal aan u te mailen en te plaatsen op de info pagina van de onze website.

Het PROTOCOL is opvraagbaar bij het Bestuur.

Schrijven van de Gemeente Breda

Beste relatie,

We verkeren nog altijd in een onwerkelijke tijd. Terwijl de berichten voor de zomervakantie hoopvol waren en de versoepelingen werden doorgevoerd, lijkt het begin augustus meer op begin maart en ervaart iedereen weer steeds meer onrust. De besmettingen nemen toe, maar ook het aantal mensen dat zich laat testen. Iedereen houdt zijn of haar adem in en is in afwachting van hoe de komende periode er uit gaat zien.

En wat ons te wachten staat kunnen we niet voorspellen. Vooralsnog gaan we daarom uit van de situatie waarbij we per 24 augustus het binnensport seizoen gewoon kunnen opstarten. Met een aantal aanpassingen doen we ons best om alle sportaanbieders zoveel mogelijk tegemoet te komen, zodat iedereen zijn of haar sport weer kan organiseren. En alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt en begrip heeft voor de aanpassingen die we noodzakelijkerwijs hebben moeten doorvoeren, kunnen we de binnensportaccommodaties zo lang als toegestaan is geopend houden.

De hygiëne maatregelen blijven onveranderd en hetzelfde geldt voor de 1,5 meter afstand buiten het sportveld/gymzaal. Dit vraagt om meerdere aanpassingen van onze accommodaties. Het creëren van looproutes, eenrichtingsverkeer en de afzetting van ruimtes die niet strikt noodzakelijk zijn om te kunnen sporten. We hebben dit zo overzichtelijk mogelijk voor u op papier gezet waarvan u de meest actuele versie vindt in de bijlage.

We sturen u hierbij de bevestiging voor de start van komend seizoen, uitgaand van een ‘regulier seizoen’, met daarbij de volgende regels;

  • Douches blijven tot nader order helaas gesloten. Dit heeft te maken met de mate van doorstroom, ventilatie eisen en de 1,5 meter afstand regel die we in de kleedkamers niet kunnen waarborgen. U kunt zich thuis douchen en omkleden. wc’s en watertappunten zijn wel toegankelijk en te gebruiken indien nodig.   
  • Zet waar mogelijk zoveel mogelijk ramen en deuren open bij gebruik van de sportlocatie. Zie verdere informatie over ventilatie in het protocol.
  • U houdt zich aan de aangegeven routes en de gevraagde hygiëne maatregelen.
  • We vragen u in uw gereserveerde tijd rekening te houden met de wisseling tussen de vorige en volgende sportaanbieder.
    De ene groep er iets eerder uit, de andere groep er iets later in. Etc. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen zijn gereserveerde uren kan afnemen en hoeven we niet onnodig sportaanbieders teleur te stellen.

Wanneer dit in de praktijk niet werkt, zijn we genoodzaakt om de blokuren in te korten.  Houdt dus rekening met elkaar!

  • Desinfecteer gebruikte sportinventaris met het daarvoor bestemde en aanwezige desinfectiemiddel na gebruik of overleg hierover met uw beheerder.

Desondanks wensen we u een succesvol en vruchtbaar maar vooral een veilig en gezond sportseizoen toe!

Met vriendelijke groet,

Namens team Sport en Vastgoedbeheer,

Gemeente Breda

In het protocol en de algemene voorwaarden vindt u meer informatie over de te volgen afspraken. Heeft u vragen, kunt u altijd contact met ons opnemen via de competitieleider van de ZFB (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) bereikbaar onder telefoonnummer 06-29078781

Namens het Bestuur van de ZFB.

 

 
 
 
 
 
Copyright 2011 Corona Update 24 augustus 2020 - Zaalvoetbal Federatie Breda. All Rights Reserved.