Eindstand seizoen 2019-2020

Beste deelnemers aan de zaalvoetbalcompetitie van de Stichting Zaalvoetbalfederatie-Rayon Breda en omstreken (ZFB)


Het bestuur van de ZFB heeft in goed onderling overleg (28 maart 2020) besloten om tot een afsluiting van het seizoen 2019-2020 te komen.


Waarom dan nu pas het bericht aan U?


Gezien het feit dat onze Regering ons pas op dinsdag 30 maart 2020 zal bijpraten over de stand van zaken in het kader van het CORONA-virus, hebben we gemeend om deze bijpraatsessie af te wachten.
Ook leek het ons niet verstandig om u op 1 april 2020 te informeren, vandaar dat we, u nu informeren.


We hebben de navolgende uitgangspunten genomen om tot een evenwichtig besluit te komen.
a. De gespeelde wedstrijden in week 11 (maandag) worden als niet gespeeld beschouwd. De reden waarom we dit hebben gekozen is. Dat de genoemde week de start van het uitstellen va de competitie was, zoals we u reeds hebben geïnformeerd zie hiervoor onze website. (zie de tekst van 13 maart 2020).

b. Tevens hebben we de gespeelde wedstrijd van 17 februari 2020 in de hoofdklasse ook uit de stand verwijderd. De reden hiervan is dat het de eerste wedstrijd van de nacompetitie was.

c. De behaalde punten zijn dan ook gecorrigeerd in de stand zoals deze wordt weergegeven op onze website vanaf 3 april 2020.

d. Bij het bepalen van de stand in de Hoofd- en Overgangsklasse hebben we gekozen voor de stand, die was bereikt voordat er gestart werd met de nacompetitie.

e. Daarnaast hebben we gekozen om het aantal wedstrijden per klasse op een gelijk niveau te brengen, waar dat mogelijk was.

f. Bij het bepalen van de eindstand in de overige klassen, hebben we daar waar het gaat om het kampioenschap en/of degradatie, die wedstrijd gekozen, welke heeft geleid tot het meer gespeeld hebben ten opzichte van elkaar.

g. Als voorbeeld vereniging A heeft 16 wedstrijden gespeeld (staat in de stand op de eerste plaats) en de als laatst geplaatste vereniging B (eveneens 16 gespeelde wedstrijden) was de tegenstander in deze gespeelde wedstrijd. De uitslag is in dit geval 1 – 0 voor vereniging A. Dan is deze wedstrijd uit de uitslag gehaald. Zodat vereniging A ook 15 wedstrijden heeft gespeeld, net als de nummer 2 in de stand.
De wedstrijden welke zijn gecorrigeerd als gevolg van het bovenstaande zijn:

h. Uiteraard gelden de regels omtrent promotie en degradatie, conform onze reglementen zoals gepubliceerd op onze website (8-9-2017).

i. De nog te spelen Bekerwedstrijd willen we laten spelen voor aanvang nieuw seizoen. Op de vrijdag voor de start van nieuwe seizoen de Bekerfinale en de huldiging van de kampioenen. Het tijdstip wordt later bepaald.


We hebben eerst de standen bepaald en daarmee de kampioenen en degradanten en voor de financiële tegemoetkoming in het aantal minder gespeelde wedstijden zijn we nog bezig. Dit wordt via de boetepot verrekend en daar na aan u terugbetaald.
Ten aanzien van het nieuwe seizoen 2020-2021, vragen wij u om uw speelvoorkeuren zo spoedig mogelijk door te geven (voor 1 augustus 2020) aan onze competitieleider. Via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Omtrent het doorgeven van de wijzigingen van uw spelersbestand, wordt u nader geïnformeerd, door onze ledenadministratie.


Namens het Bestuur van de ZFB,
Cees Markus, voorzitter
Blijf gezond en houdt de regels in acht.
02042020

Copyright 2011 Eindstand seizoen 2019-2020 - Zaalvoetbal Federatie Breda. All Rights Reserved.