Klasse indeling 2018-2019

Beste verenigingen,

De klasse indeling is te vinden op de website https://www.zfbbreda.com

Nadat we de voorlopige klasseindeling hadden opgemaakt als Bestuur, werden we geconfronteerd met het feit dat er bij sluiting van de inschrijftermijn alsnog een zestal verenigingen hebben opgezegd en we slechts één nieuwe vereniging mochten begroeten.

De opzeggingen vonden voornamelijk plaats in de hoogste klassen te weten;
Hoofdklasse 2 verenigingen
Eerste klasse 3 verenigingen
Tweede klasse 1 vereniging.

Waardoor er problemen ontstonden bij de indelingen van de Hoofd-, 1e-, 2e- en 3e klasse. We zijn dan ook overgeschakeld naar 10 verengingen per klasse.

Waarbij we de navolgende uitgangspunten hebben gehanteerd.

A. Bij de nieuwe indeling zijn we uitgegaan van de promotie- en degradatieregeling zoals deze gehanteerd dient te worden volgens onze eigen regels. We hebben dan ook besloten om de kampioenen te laten promoveren naar de hogere klassen volgens Artikel 4.7 lid a. en de degradanten te laten degraderen naar de lagere klassen, volgens Artikel 4.8 lid a van de Reglementen Competitiewedstrijden en Strafzaken. Hierbij kwamen we in de reeds eerdergenoemde klasse nog teams te kort, zodat we genoodzaakt waren om een aanvullende maatregel te moeten nemen om de klasse aan te vullen tot 10 verenigingen.

B. Vanuit de laagste klasse hebben we een verstrekte promotie toegepast, volgens Artikel 4.7 lid c van de Reglementen Competitiewedstrijden en Strafzaken.
Deze impopulaire maatregel hebben we genomen om tot een evenwichtige klasse verdeling te komen.

De trend bij de inschrijvingen was duidelijk, vrijwel alle verenigingen willen eigenlijk liever niet op een hoger niveau spelen. Maar dan kom je als bestuur in de problemen, omdat we nu eenmaal in alle klasse met 10 verengingen per klasse willen spelen. De indelingen zijn dan ook zoveel als mogelijk gebaseerd op de eindstanden van het afgelopen seizoen. Alle verenigingen zijn zodanig ingedeeld dat er zoveel mogelijk rekening is gehouden met hun wensen. Dat zal niet voor iedereen van toepassing zijn.

Omdat we nu moeten gaan werken aan het competitie jaarprogramma zullen er dus vanaf nu geen wijzigingen meer doorgevoerd worden. Wij vragen daarvoor uw begrip.

De gevolgen van de gehanteerde uitgangspunten worden hierna beschreven:

4e Klasse:
De kampioen Livingstone is rechtstreeks naar de 2e klasse gepromoveerd, gezien het behaalde resultaat van het afgelopen seizoen. De runner-up in deze klasse zvv Zegers Makelaardij is op basis van de 2e plaats doorgeschoven naar de 3e klasse.

3e Klasse:
De kampioen PT JoJo is rechtstreeks naar de 1e klasse gepromoveerd, gezien het behaalde resultaat van het afgelopen seizoen. De runner-ups van deze klasse te weten van Beek Infra Groep en Campanini zijn op basis van de behaalde resultaten doorgeschoven naar de 2e klasse. De nieuwe vereniging Breda United is aan deze klasse toegevoegd.

2e Klasse:
De kampioen zvv Amerhal is naar de 1e klasse gepromoveerd. De runner-ups van deze klasse te weten van Made – Sicom en CoinCalendar.cc (voorheen BKS Univé) zijn op basis van de behaalde resultaten doorgeschoven naar de 1e klasse.

1e Klasse:
De kampioen Velocitas K.M.A. is naar de Hoofdklasse gepromoveerd. De runner-up van deze klasse te weten zvv Geel-Zwart Breda (voorheen zvv Miller Time) is op basis van de behaalde resultaten doorgeschoven naar de Hoofdklasse.

We starten in week 40 (1 oktober 2018) met de eerste bekerronde, waarvan de loting zal plaatsvinden op 14 augustus 2018. (De uitleg over de bekerloting 2018-2019)

De competitie start in week 41. De vrijdag van de genoemde week wordt er niet gespeeld vanwege de start van de herfstvakantie.

We vervolgen de competitie in week 43 van 2018. Op 5 december 2018 wordt er niet gespeeld (i.v.m. Sinterklaas).

In week 51 van 2018 wordt er op de vrijdagavond niet gespeeld vanwege de start van de Kerstvakantie. We vervolgen de competitie in week 2 van 2019.

Op 8 februari 2019 is het avondje NAC, hetgeen inhoudt dat de ZFB dan wedstrijden geen georganiseerd.

In week 9 van 2019 wordt er op de vrijdagavond niet gespeeld vanwege de start van de voorjaarsvakantievakantie. We vervolgen de competitie in week 11 van 2019.

De finale van de Paul Keim Cup wordt gespeeld op vrijdagavond 5 april 2019 de locatie is nog niet bekend. Het aanvangstijdstip is 19.30 uur. Tevens worden dan ook de kampioenen gehuldigd.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur
Cees Markus, voorzitter.

Copyright 2011 Klasse indeling 2018-2019 - Zaalvoetbal Federatie Breda. All Rights Reserved.